Cart

Hevosloimia uudella twistillä

Sävy Horse Blankets syntyi inspiraatiosta Suomen ja kansallisrotumme suomenhevosen juhlavuoteen vuonna 2017.

Sävy Suomi 100-vuotta hanke käynnistettiin kesällä 2016. Taustalla oli tavoite tehdä jotain konkreettista ja hyvää yhdessä Suomalaisten yrittäjien kanssa. Yksityisrahotteisen hankkeen tuotteena syntyi perinteikkäät mutta modernit villaviltit, jotka juhlistivat Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä sekä suomenhevosen 110-vuotistaivalta. Salmiakkiruutuisn villaloimen, kansankielellä ”jussiloimen” kuosiin kiteytyy myös kuuluisa Suomalainen sisu, yrittäjyys ja rehellisyys. Nämä sanat kuvaavat myös itse projektia, jonka myötä muodostui myös kokonaan uusi hevosvarustebrändi.

Tuotekehityksestä lanseeraukseen

Matka ideasta valmiiseen tuotteeseen on harvoin mutkaton – ei tässäkään tapauksessa. Noin pari vuotta kestäneen suunnittelun, yhteistyöverkoston rakentamisen, neuvottelujen, kehitystyön ja muiden valmistelujen jälkeen uudet jussiviltit lanseerattiin lopulta elokuussa 2017 Vermon kuninkuusravien yhteydessä. Vaikka ensimmäinen erä valmiita tuotteita oli tuolloin kirjaimellisesti tiskissä, teknisten sekä taloudellisten haasteiden ravistelemana verkkokauppamme avajaiset koittivat vasta kolme kuukautta tämän ensiesittelyn jälkeen.

Korkea laatu ja eettisyys

Valmistamissamme tuotteissa yhdistyvät tarkoin valitut raaka-aineet, kotimainen käsityöläisosaaminen, luova ajattelu sekä modernit työskentelymenetelmät. Meille myös läpinäkyvyys ja eettisyys on tärkeää, ja ne kuuluvat osana korkeaan laatuun.

Tuotteemme valmistetaan toistaiseksi kokonaan Suomessa. Valmistusprosessi ei tuota kärsimystä eläimille tai ihmisille. Huomioimme ekologisuuden myös logistiikassa: suosimme ilmastokompensoituja kuljetuksia ja kierrätettyjä pahvipakkauksia. Emme pakkaa tuotteita muoviin.

Yhdessä olemme enemmän

Sävy ei muodostu koskaan yhdestä väristä. Niin emme mekään. Sävy Horse Blankets on yhden ihmisen konsepti mutta monen tahon toteutus. Teemme jatkuvaa yhteistyötä yritysten, asiantuntijoiden, palveluntuottajien, yhdistysten, tapahtumanjärjestäjien, hevosammattilaisten, -omistajien ja -harrastajien kanssa.
Sävy Suomi 100-hanke kaavailtiin päättyväksi vuoden 2017 loppuun, mutta aikatauluviiveistä ja suuresta kannustuksesta johtuen jatkoimme aloittamallamme polulla eteenpäin. Tänä päivänä Sävy Horse Blankets brändi elää tuoden iloa ja hyvinvointia monille eri tahoille.

Tule mukaan osaksi tarinaa, tehdään yhdessä hyvää!


YHTEISTYÖSSÄ

Sinan Kuvat